Naše rumy
Každá fľaša je limitovaná, plnená ručne, s dôrazom na kvalitu a originálny zážitok.
Royal Rhum
Exkluzívny maurícijský agricole rhum z čistej cukrovej trstinovej šťavy.

Vintage Rum
Výnimočný maurícijský trikrát destilovaný rum z melasy zrejúci v dubových sudoch.
Ako vznikajú naše rumy

Výroba
Základom výnimočnej kvality našich rumov je kombinácia viacerých faktorov.
Najkvalitnejšie vstupné produkty: krištáľovo čistá voda, výberová cukrová trstina zbieraná ručne, kvalitné kvasinky. Na všetky fázy výrobného procesu dohliadajú odborníci s dlhoročnými skúsenosťami.

Fermentácia
Príprava najvhodnejších kvasiniek trvá 12 hod, následne ďalších 12 hod trvá proces kvasenia.
Žiadaný výsledok sa dostaví už za 24 hodín. Pri fermentácii sa uvoľnuje teplo preto je dôležité zabezpečiť konštantnú teplotu v priestoroch kde fermentácia prebieha a nemala by presiahnuť 35°C.

Destilácia
Naše rumy sú destilované spôsobom „column still“.
Destilačné kolóny dosahujú teplotu až 120°C.
Na začiatku destilácie sa oddelia všetky nežiadúce zložky. Následne uložíme surovinu do veľkej kade známej ako „column classic“ kde dôjde k oddelenie alkoholu od iných prchavých látok. Destiláciou sa výrazne zvyšuje percentuálny podiel alkoholu.

Zrenie
Po zložitom procese destilácie sa rum musí nechať odležať.
Rumy skladujeme v kadiach z nehrdzavejúcej ocele po dobu 4 až 6 mesiacov. Počas tohto obdobia sa postupne zníži obsah alkoholu a získame tým príjemnú okrúhlosť a plnosť chuti. Proces zrenia pokračuje dlhoročným uskladnením rumu vo francúzskych dubových sudoch.

Plnenie & distribúcia
Jedinečnosť našich rumov dopĺňajú kvalitné fľaše z masívneho skla s korkovými úzávermi.
Plnenie a etiketovanie prebieha výlučne ručne. Celý proces výroby našich produktov podlieha prísnej kontrole kvality.
Unikátnosť značky Royal Rhum a Vintage of Mauritius je okrem prvotriednej kvality vstupných produktov, starej receptúry, procesu spracovania a zrenia taktiež v limitovanom počte fliaš.
